U razdoblju od 21.10.2024. do 25.10.2024. godine u Obrtničkoj školi Požega održana je radionica koju je vodio chef Branko Ognjenović. Radionica je održana u novom praktikumu kuharstva, a pohađali su je učenici koji se školuju za zanimanje kuhar: Iva Radić (2.f/g), učenici 3.f/g razreda Alen Berger, Martina Blažević, Emanuel Ilić, Nikolina Popić, Amela Savić, Veronika Vukas te učenici 4. h razreda, smjer turističko-hotelijerski komercijalist Matea Ivić, Josipa Milardović i Barbara Vuković.
Radionicu je organizirala TZ Požeško slavonske županije u sklopu projekta “Zlatna Slavonija Eno&Gastro” koji se provodi četvrtu godinu i uključuje niz aktivnosti među kojima važno mjesto zauzimaju edukacije vezane za eno-gastro segment.
Edukacije su usmjerene prema vinarima i ugostiteljima, ali ove godine su uključeni i učenici naše škole i njihovi nastavnici.
Učenici i nastavnici su pod vodstvom chefa Ognjenovića pripremali jela od slatkovodne i morske ribe, rakova, glavonožaca kao i najkvalitetnije kategorije mesa divljači, junetine, janjetine i peradi uz priloge od batata, čičoke, ječma, krumpira i sl. Chef Branko je u tih pet dana govorio i o novim tehnikama, modernim prezentacijama jela, sljubljivanju različitih okusa, što boljoj iskoristivosti namirnica te prenosio svoja iskustva o životu u kuhinji, različitim natjecanjima iz područja kuharstva, odnosu sa kolegama u kuhinji i sl.
(Tekst: Andreaja Katarina Uremović )
(FOTO: Obrtnička škola Požega)