Svakome se dogodi da ponekada pripremi veću količinu hrane koja se ne uspije pojesti. Takva hrana često je još uvijek zdravstveno ispravna, ali nam se nekako ne jede ponovno isto.

Kako bi utjecali na smanjenje otpada od hrane odlučili smo učiti zajedno s vama! ŠALJITE NAM RECEPTE! Ostalo vam je pečeno meso, palenta, krumpir, tjestenina, povrće… Kako ih pripremiti u novo ukusno jelo?
Tema je: „Ostaci hrane – inspiracija su za izvrstan recept!”

I vi možete doprinijeti očuvanju našeg planeta!

Recepte s fotografijama prikupljamo do 28. 2. 2025. Potpisane recepte objaviti ćemo u online kuharici! Potrebno je poslati: nekoliko fotografija gotovog jela, fotografije koje prikazuju ostatke hrane koje ste koristili i opis pripreme jela. Jedna osoba može poslati i više recepata.

Ovom aktivnošću želimo utjecati na smanje količine otpada od hrane u našoj zajednici! I vi možete doprinijeti očuvanju našeg planeta!
POŠALJITE nam recept i fotografije u poruku naše Facebook stranice RCK Panonika, Poljoprivredno-prehrambena Škola Požega, a mi ćemo napraviti online kuharicu. Vaš recept biti će potpisan! Recepte prikupljamo do 28. 2. 2025. godine.

Učimo jedni od drugih – smanjimo otpad od hrane!

Ova aktivnost provodi se u sklopu školskog projekta: “Reciklirajmo – mijenjajmo svijet” Poljoprivredno-prehrambene škole Požega. Provode ga profesorice, Dijana Garbin i Anita Bubak u suradnji s učenicima i djelatnicima Škole.

(Izvor i plakat: Poljoprivredno-prehrambena škola)