Ines Kolundžić iz Velike, inače studentica fizioterapije, poznata je po svom Instagram i TikTok profilu Foodilica. Na ovom kreativnom profilu dijeli svoj ljubav prema kuhanju, svojim omiljenim receptima, ali i svakodnevnim kulinarskim eksperimentima. Kroz svoju strast prema hrani i kuhanju, Ines je uspjela stvoriti zajednicu pratitelja koji s nestrpljenjem prate njezine objave. Upravo su je oni i prijavili na natječaj Gastrozvijezda 2024., a mi smo je upitali kako je sve započelo, kako balansira svoje obveze te što očekuje od sudjelovanja u ovom uzbudljivom natjecanju.
-Foodilicu sam pokrenula jer sam željela imati hobi koji bi me ispunjavao i kojemu bih bila dosljedna- otkriva Ines pa dodaje da su kuhanje i, općenito, hrana oduvijek su bili njezini veliki interes.
– Počela sam kuhati uz roditelje, a kasnije sam počela eksperimentirati s okusima i istraživati. Profil je nastao iz te želje da dijelim svoje kulinarske avanture s drugima- ističe.
Kao prvi recept na svom blogu, Ines je izabrala tiramisu s jagodama, kombinaciju koja je od samog početka oduševila njezine pratitelje.
-Tiramisu s jagodama odabrala sam jer je to jedan od mojih najdražih deserata, jednostavan je za pripremu, a jagode su, uz limun i maline, moj omiljeni voćni dodatak slasticama. Jagode klasičnom tiramisuu daju svježinu koju inače nemamo u tradicionalnoj verziji. Spoj slatkog i kisele note jagoda savršeno se uklapa s kremastim tiramisuom- objašnjava Ines.
Ines obožava dijeliti recepte koji uključuju dizano tijesto, poput kiflica i peciva, a sudeći po reakcijama, njezini pratitelji s nestrpljenjem očekuje svaki novi video uradak.
– Jedan od najdražih recepata je zasigurno focaccia i sve njene varijacije koje sam dosad objavila- dodaje Ines te nam otkriva ponešto o svojoj filozofiji kuhanja kojom se vodi prilikom stvaranja svojih zamamnih kulinarskih kreacija.
-Kuhanje je za mene prilika za kreativno izražavanje. Volim eksperimentirati s različitim kuhinjama, tehnikama i sastojcima. Moja filozofija kuhanja temelji se na posvećenosti. Dobar recept pruža slobodu prilagodbe prema vlastitim željama i potrebama, bilo da se radi o izmjenama sastojaka prema prehrambenim preferencijama ili sezonskim namirnicama-
Iza Instagram i TikTok profila Foodilica krije se prava eksplozija boja, mirisa i okusa, koju svojim izvanredno prezentiranim jelima donosi nadarena Ines Kolundžić. Svaki njezin recept pravo je remek-djelo, pažljivo oblikovano i s ljubavlju pripremljeno, što nije promaknulo njezinim vjernim pratiteljima, jer upravo su oni prepoznali njezinu kreativnost i stručno znanje, nominirajući je za sudjelovanje u Gastrozvijezdi 2024.
-Za sudjelovanje u Gastro zvijezdi moram zahvaliti svojim pratiteljima koji su me prijavili. Vjerujem da će ovo biti jedno lijepo iskustvo koje ću pamtiti te koje će me dovesti do nekih novih poznanstava i prilika. Želim iskoristiti sudjelovanje u ovom natječaju da naučim nešto i izađem iz zone komfora, kazala je Ines.
Kao netko tko je tek započeo svoju kulinarsku avanturu, Ines ima savjet za sve koji tek ulaze u svijet kuhanja i stvaranja sadržaja na društvenim mrežama.
-Moj savjet je da se samo krene. Neće uvijek biti najbolje, ali i to vas nečemu nauči. S vremenom postane bolje, odnosno ukusnije. Koristite namirnice koje volite, ne komplicirajte previše na početku i pitajte roditelje, bake ili istražite na internetu neke jednostavne recepte, ističe.
Ines Kolundžić odličan je primjer kako strast prema nečemu može prerasti u nešto puno veće, a njezina priča sigurno će inspirirati mnoge mlade ljude da se upuste u vlastite kulinarske avanture, čisto iz hobija ili kao buduće zvijezde društvenih mreža. U svakom slučaju ne preostaje nam ništa drugo, nego da svojim glasom podržimo Ines na poveznici OVDJE i poželimo joj puno sreće.
(FOTO: Ustupljena fotografija)